Blog

Sammensmeltning af ord og billeder

Jeg fornemmer at vi går i mod en verden, hvor ord og billeder smelter mere og mere sammen. Både i vores undervisning af børn og i vores oplevelse af kulturen omkring os. Det er er jo en fantastisk tanke for en dansk- og billedkunstlærer som jeg, og jeg har da også uddannelsesmæssige planer, der trækker i den retning. Så jeg bliver rigtig glad, når jeg ser Jonathan Safran Foers bog Tree of Codes, som er et eksempel på det man kalder Visual Writing.

untitled

untitled2

Visual writing er en forholdsvis ny fortælleform, hvor tekstens visuelle udtryk har lige så stor betydning som tekstens indhold har. Noget som Foer i forvejen er kendt for at bruge i sine tidligere udgivelser. Visual writing handler ikke om at putte flere eller større eller mere beskrivende ord på papiret. Det handler derimod om at bruge billedlige symboler, der har en effektiv rolle i historien og lader læserens visuelle oplevelse af tekstens personer og handlinger være centrale.

Forlaget Visual Editions, der udgiver bogen, ligger i London og den ene af de to forlæggere er såmænd danskeren Britt Iversen. Forlaget har specialiseret sig i at udgive denne slags bøger. Se her, hvordan folk reagerede, da forlaget viste bogen frem for første gang:

Tree of Codes by Jonathan Safran Foer – Public Reactions from Visual Editions on Vimeo.

Jeg har lige bestil den på Amazon.com. I min verden er det et must-have. Alene forfatteren gør det for mig, og når det så er en bog, der er så anderledes lay-outed, så MÅ man bare have den i sine hænder (læs: man = AB).

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.