Blog

I’m mad about the BOY

Jeg har før skrevet om Ron Mueck og hans fantastiske skulpturer her på bloggen. Og jeg har før nævnt BOY, hans skulptur til ARoS, som mere eller mindre er blevet museets vartegn. Jeg var i Århus i weekenden, nærmere betegnet på Radisson Hotel, og da det ligger lige ved siden af ARoS måtte jeg lige ind og se Christian Lemmerz særudstilling GENFÆRD. Og igen for 117ende gang startede jeg besøget med at falde i staver over Muecks BOY. Hvilken præcision og perfektionisme og storslåethed. Hver gang står jeg og tænker, mon der er et eller andet sted på denne skulptur, som Mueck selv bare hader. Som han tænker: “Dér, er den ikke helt rigtig,” ved? Et sted, som vi andre aldrig opdager, men som stikker ham i øjnene, hver gang han ser den. Sådan har jeg det nogen gange selv med mine tegninger. Man kender jo hver eneste lille streg og skygge, og man kan huske processen, hvor stregen ikke ville som man selv ville osv. Jeg tror ikke Mueck har sådan et sted på BOY. Tror du?

IMG_1618

IMG_1619  IMG_1620

IMG_1624  IMG_1621

Jeg vil lade Lemmerz’ udstilling få sit eget indlæg i morgen. Så læs med, hvis du overvejer at gå ind og se GENFÆRDET i Århus.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.