Blog

Kønskulturel kamp eller stereotyp skildring?

Min gode ven Helene Lund den Boer var med i et TV-program på TV Midt/Vest forleden. Lige så skønt det var at se Helene igen, på trods af at det var igennem skærmen, så blev jeg også lidt provokeret af indslagets indhold. “Kvinder er blide, mænd er voldsomme – også i kulturens verden. Mænd er til rock og kvinder samler nips,” bliver der bl.a. sagt i indslaget.

Hvad tænker du? Er det sådan? Er det virkelig så tydeligt at genkende kvindelig kunst frem for mandlig? Hvis man skal flytte fokuset lidt væk fra kunstens verden og videre ud i kulturens, kan man jo tage Susanne Bier og Lars von Trier, som jo er meget aktuelt med Triers udtalelser i Cannes. Adskiller de to sig i deres udtryk, fordi de er mand og kvinde? Og følger de reglen, mænd er voldsomme og kvinder er blide?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.