Blog

Magisk realisme i billeder

Ligesom alt kan lade sig gøre i det skrevne univers i dag, kan også billeder manipulere med vores opfattelse af verdens sammenhænge. Surrealisterne viste os det gennem deres pensler, men i dag har teknologien givet kunstnerne et ekstra redskab til at lege med det realistiske univers vi kender så godt.

Den 21-årige svenske fotograf Erik Johansson er en af de kunstnere, der fascinerer mig rigtig meget inden for billedmanipulation. Prøv fx at se her, hvad han får ud af sine fotos:


Du kan se mere af Erik Johanssons arbejde og læse mere om ham på hans hjemmeside: ALTELLERINGET, hvor jeg også har lånt billederne fra.

Forestil jer fx et forløb på tværs af dansk og billedkunst, hvor man arbejder med Louis Jensens små historier og med computermanipulation. Eleverne skal selv tage fotos, der på den ene eller anden måde kan samples og manipuleres, så de bliver illustrationer til en lille firkantet historie af Louis Jensen. Hvis man laver dem i høj nok opløsning, vil det kunne ende med en flot udstilling på skolen, som samtidig sætter fokus på det magisk-realistiske univers og alle dets muligheder og tolkninger.

Man vil kunne konkretisere brugen af symbolik – både sprogligt og billedligt – for eleverne, og de vil selv gennem deres bearbejdning af tekst og billeder kunne opleve magien ved at bruge symbolikken i deres fortællinger. De store elever kunne endda selv skaber deres egen firkantede historie, som de illustrerede med et manipuleret billede.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.