Blog

Kunst der krymper

Jeg blev for et par måneder siden introduceret til krympeplast og oplevede, at jeg var helt idéforladt, da jeg sad med en flok kreative veninder og legede med det. Jeg har aldrig været god til at tegne karikaturer og ikonlignende udtryk, som ellers egner sig godt til krympeplasten, da den ofte bliver brugt til at producere smykker med.

Min interesse var dog vakt, om ikke andet så fordi jeg synes det kunne være sjovt at lege med sammen med min fire-årige søn derhjemme i ferien og en dag fik jeg endelig indkøbt noget i Panduro. Jeg købte en pakke sort og en pakke hvid plast til 69 kr. Der var vist 6 eller 7 ark i hver pakke.

Især det sorte plast tiltalte mig, da man her kunne lege med det grafiske udtryk og jeg kunne pludselig se muligheder i forhold til billedundervisningen også. Hvis man i et forløb f. eks. har arbejdet med grafik i linoleumstryk og tegninger hvor man fokuserer på at tegne lyset fremfor skyggen, så kunne krympeplasten komme ind som afsluttende element, hvor eleverne fik lov til at overføre nogle af deres egne billeder til plasten og dermed lave køleskabsmagneter, nøgleringe eller halskæder med deres egne kunsteriske udtryk på.

Se fx her, hvad jeg selv endte op med i løbet af en aftenstund ved spisebordet. Her er det et velkendt motiv med Karen Blixen, jeg har tegnet med farveblyanter på det hvide krympeplast:

Og her er den færdigsmeltede magnetbrik, efter krympeprocessen:

Her er et af billederne før krympeprocessen:

Jeg tegnede med en sølvtusch på det sorte krympeplast:

Og her er de færdige magneter med det sorte plastark sat op på køleskabet:

Her tog jeg et foto min svigerfar havde taget en Sankt Hans aften og overførte motivet til hvidt krympeplast med permanente tuscher:

Det endte med at se sådan ud efter krympeprocessen i ovnen:

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.