Blog

Hvad i dine rødder får dig til at spire?

Jeg har lige været på sommerhusferie i mit elskede Nordjylland ved Vesterhavet. Og tæt på, hvor vi boede i Nr. Lyngby, ligger Galleri Munken. Jeg nåede ikke indenfor, da de kun har åbent i weekenderne endnu, men deres velkomst til sæsonen fangede med det samme min interesse og gav mig selvfølgelig idéer til mulige undervisningsforløb. Jeg synes, det er en genial installation. Intet mindre!

For jeg kan virkelig godt lide tanken om, at lade det der rodfæster os, også være det der får os til at strække os opad. Og at det der spirer også får os til at slå rod.

Hvad hvis man spurgte eleverne: “Hvad i dine rødder får dig til at spire? Tegn, modeller, installer, mal, sammensæt, udtryk dit eget omvendte træ.

Et tværfagligt forløb mellem dansk, billedkunst, biologi eller natur/teknik. Forløbet skulle selvfølgelig starte med, at man snakkede om rødder. Om at have rod i noget. Man kunne læse digte og noveller af danske forfattere, der fortalte om deres rødder. Og man kunne i natur/teknik tale om at slå rod og at spire. Hvad får planter til at spire? Hvorfor spirer de? Hvad sker der i rødderne nede i jorden? Og i dansk kunne man videre tale om at spire i en mere overført betydning. At spire som menneske. Eleverne kunne skrive om dem selv, som små spirer. De kunne skrive om fremtidsdrømme.

Hvad tænker I? Vil det være for abstrakt?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.