Blog

Seks sekunders naturvidenskabelig kunst

Skærmbillede 2013-06-25 kl. 20.41.36

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af de sociale medier. Jeg har før skrevet om Instagram her på bloggen. Og du kan selvfølgelig også følge Billedguiden via vores Facebookside, hvor der også løbende kommer små sjove links, tanker og andet inspiration op på væggen. Ligesom jeg jævnlig tweeter på #skolechat, #edcamp, #billedguiden og #dkpol på min Twitterkonto.

Måske kender du også Vine?

Nu, hvor Instagram har fået deres videomulighed i gang, bliver Vine nok lidt snigløbet. Men Vine er altså en slags videoInstagram, hvor man kan dele små ses sekunders videoer, som kan være redigerede, klippede og tilpassede lige som du synes.

Og ganske Twitters 140 tegn, så handler Vine også om at fatte sig i korthed. Og være præcis. Kun tage det allervigtigste med. Skære alt udenomsnak væk. Cut to the chase, so to speak. Og selv om jeg aldrig selv rigtig er blevet forelsket i Vine på det personlige plan, så kan jeg virkelig se nogle sjove muligheder i det, når vi taler billedsprogsundervisning, filmvidenskab og den gode fortælling.

Så her kommer et par idéer til inspiration til undervisningen med app’en Vine i udskolingen. Prøv fx at se, hvad seks sekunders naturvidensskabsforsøg, hvor du kombinerer mælk, frugtfarve og sæbe, kan ende med:

Eller måske skulle man lege med gysergenren og virkelig lære, hvordan man skærer alt andet end gyset fra:

Eller hvad med at kombinere klassens tid med danskfaget og lade eleverne lave deres egne selvportrætter i seks sekunders levende billeder:

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.