Blog

Har børn og unge ret til kunst og kultur?

Føler du også, at kunst og kultur er en naturlig del af dit liv, måske endda en livsnerve for dig, og derfor også rettighed, som alle burde have muligheden for at opleve?

kultur

Finder du også dig selv hensat til en anden verden, en anden tid og et andet univers, når du sidder i et rum som dette?

education692

Kan dette instrument også tryllebinde dig, så du glemmer alt omkring dig og lader dine følelser komme frit frem via tonernes snoede veje?

piano

Kan du også finde dig selv fastlåst til et billede som dette, hvor du konstant oplever nye måder at se og forstå mennesker og verden på?

picasso_weeping1937

Det handler om kunst, om at arbejde med kunsten, at undervise i kunsten, at læse kunsten, at skabe kunsten, at bruge kunsten og at vigtigst af alt, at opleve kunsten. Det handler om at man via kunsten kan få, lære og opleve noget, som ikke findes andre steder….mener jeg anywhos.

De praktisk-musiske fag nedprioriteres konstant i den danske folkeskole, og med Statsministerens nytårstale tyder det ikke på, at de vil blive prioriteret højere i den nærmeste fremtid.

Nordisk Råds Kultur- og Uddannelsesudvalg, har derfor lavet et forslag til

en deklaration (klik på ordet, hvis du vil læse deklarationen)

om børns ret til kreativ udvikling i skolen. Deklarationen behandles for tiden i de forskellige nordiske lande og den 22. februar er finder der en høring sted, som vil tage emnet op til debat. Du er også inviteret!

Tid: Mandag 22. februar 2010 kl. 13-15
Sted: Dansehallerne, Pasteursvej 14, 1778 København V

Du kan læse mere om baggrunden for deklarationen og samarbejdspartnerne for høringen på www.kulturforborn.dk. Det er også her du kan tilmelde dig til høringen. Det er gratis, men kræver tilmelding.

Ses vi derinde?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.