Blog

Giacometti i ostevoks

Dette forløb er specielt godt, da det er interessant for alle, også drengene, og da det kan bruges helt ned i de yngste klasser, da ostevoks er et forholdsvist let materiale at arbejde med. Desuden er det overhovedet ikke giftigt, da det jo oprindeligt bruges til at “pakke” ost ind i.

Motiv

Vi arbejdede med “Mennesket” som tema, og eleverne skulle bruge hinanden som modeller. Men alle 3 dimensionelle former kan egentlig bruges som motiv eller tema.

DSC00206

Vi var en tur på Louisiana og se Giacomettis skulpturer som inspiration til forløbet.

Skitser og valg af motiv

Vi startede med at tegne skitser med kul, for at finde formen på skulpturen. Eleverne stod model for hinanden. Jeg har også prøvet at eleverne brugte skitser fra et croquistegningsforløb, hvis det er lidt ældre elever man har med at gøre, vel at mærke.

DSC00203

Materialer og teknik

Skulpturerne bygges op på træklodser, med hegnstråd som skelettet på skulpturen. Hegnstråden bliver sat fast med kramper og derefter formet i forhold til skitserne.

Så handler det bare om at bygge skulpturen op omkring hegnstråden, ved at at tage små stykker voks og lægge ovenpå hinanden. Byg op nedefra og op, så man får et stabilt fundament til at starte med.

DSC00209

Da man har lavet skelettet først, kan skulpturen blive ret stor.

DSC00223

Ostevoksen købes i blokke á 5 kg. som ofte leveres i  kasser á 25 kg. til ca. 14 kr. pr. kg. + moms. Den kan fås i alle mulige farver.

Den kan bl.a. købes ved

  • AV-form
  • Albert Knudsen
  • S. Sørensen, Tigervej 11, 7700 Thisted, Tlf. 97922622, som er en grossist, der handler med alt muligt med relation til ostefremstilling.
  • Dansk Voksfabrik A/S, Krimsvej 15, 2300 København S Se hjemmeside her

Jeg foretrækker at voksen bliver varmet op i ovnen på ca. 55 grader i ovnen, så den bliver blød at arbejde med, lidt ligesom ler. Den skal helst sættes i ovnen 1 1/2 time før brug. Andre “nøjes” med at stille den på en varm radiator og skære stykker af med en gammeldags ostehøvl eller en kniv. Eleverne skal så også selv varme voksen med hænderne.

     DSC00222

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.