Blog

New York City Waterfalls

Solen skinnede og de meldte om 24 grader fredag, så vi skulle på Manhattan og nyde det gode oktobervejr.

Vi havde et mål med turen. Vi skulle se de famøse New York City Waterfalls, som jo har dansk islæt i form af kunstneren Olafur Eliassons opvækst i til dels København og Island. Vi tog Path’en fra Hoboken til World Trade Center og ville så samtidig lige opleve historiens vingesus i Wall Street, som jo pt. er under bestandig overvågning af diverse medier. For mig, var det faktisk også en debuttur, da jeg aldrig har gået turen ned af hverken Wall Street eller Pier 17, som vi endte nede på for at se vandfaldene. Det er jo altid dejligt at opleve noget nyt af Manhattan, når vi kommer derind.

Wall Street var pakket med kameraer og satellitskåle, der alle pegede den samme vej: Mod New York Stock Exchange. Man skal jo være på pletten, hvis krakket kommer!

Helt anderledes polemyk var der på Pier 17 mod vandfaldene.

Vi måtte dog også konstatere, at kunstværket måske ikke helt levede op til den omtale, det har fået i de danske medier. Flottest var vandfaldet under Brooklyn Bridge, da det var det eneste, der rent faktisk gik ind og spillede med det kendte billede Manhattan jo nu engang er.

Man kunne se alle fire vandfald fra pieren, og vores kamera fik faktisk zoomet godt ind på de andre også, selv om de var helt over på Brooklynsiden og længere nede af Hudson.

Vi sluttede af med en hyggelig gåtur tilbage mod World Trade Center op i gennem Fulton Street, som er en gade fyldt med hyggelig historisk atmosfære midt i det financielle skyskrabermekka.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.