Blog

Et hegn i The Village

Da vi gik rundt i Greenwich Village i går, kom vi tilfældigvis forbi et hegn, der var fyldt med malede fliser. Vi havde spist på en café lige ved siden af hegnet, og havde der lagt mærke til, at de røde sightseeingbusser altid stoppede der, hvorefter alle i bussen knipsede løs på deres kameraer.

IMG_1299

Vi blev selvfølgelig nysgerrige og måtte lige hen og kigge bagefter. Det vi så, var yderst besynderligt. Et hegn omkring et spidst trekantet gadehjørne, hvor der lå en ramponeret parkeringsplads inde bag. På hegnet hang der en hel masse hvide badeværelsesfliser, som var blevet malet på alle mulige måder. Vi kunne hurtigt ane et tema med New York som hovedfaktoren og måske også noget med 9-11, blev vi enige om. Men der var ikke noget officielt, der beskrev stedet, så vi gik undrende videre.

IMG_1300

Nu sidder jeg så og læser om det på nettet, og det viser sig, at vi havde ret i vores gisninger. Det havde noget med både New York og 9-11 at gøre. I dagene lige efter angrebet tog en nærliggende pottemager, Lorrie Veasey, et initiativ. Hun lavede 5000 keramiske engle og amerikanske flag og hang op på hegnet. Parkeringspladsen inde bagved hegnet er ejet af Metropolitan Transportation Authority, og hun synes, at det havde en vis symbolsk værdi. Men allerede tre dage efter var alle stykkerne blevet stjålet, og hun udtrykte sin irritation og skuffelse over dette på nettet. Få dage efter væltede det ind med fliser fra hele landet, som hun kunne hænge op i stedet, og det er det resultat, man ser i dag.Der er snak om at gøre det til et officielt mindesmærke og derved gemme fliserne mere permanent, men det, synes hun selv, vil være synd, da det så på en måde mister den spontanitet og umiddelbarhed, det har nu. Det er jeg sådan set ret enig med hende i. Det er da på en måde fantastisk, at det kan få lov at hænge uberørt, som det gør nu, i så mange år. Det siger i sig selv en del om stedet, synes jeg.En lille historie, som jeg som billedkunstlærer selvfølgelig er helt vild med, men som jeg også lige synes, jeg ville dele med jer.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.