Blog

Tegning i 1. klasse

Mine elever i 1. klasse bad mig tegne en drage til dem, som de kunne have hængende i klassen. Jeg så det som en sjov udfordring og tegnede dem en drage med sort tuschpen på A3 papir.

IMG_3602

Med det samme de så den insisterede de på selv at få lov at tegne en lignende drage. Jeg tog dem på ordet og lavede en kopi til dem af min drage og en af en søløve, jeg også havde tegnet, som de godt kunne lide.

IMG_3689

Reglerne var, at de måtte kigge efter mine tegninger, men ikke lægge dem under deres eget papir og tegne efter dem direkte.

Inden de gik i gang med at tegne, kiggede vi på tegningerne og snakkede om de teknikker jeg havde brugt i forhold til konturstregen, skyggelægningen og proportionerne. Jeg viste dem også originalbillederne, så de kunne se, at mine tegninger langt fra lignede det originale, og netop derfor var mine egne personlige streger, som havde fået deres eget liv. Det gjorde kopieringen lidt lettere for dem, da de straks blev nervøse for, at de ikke kunne tegne noget der lignede, det jeg havde lavet.

Jeg synes nu, nogen af dem kom rigtig tæt på og alligevel bevarede deres helt eget udtryk i deres billeder. Faktisk er jeg næsten mere vild med deres billeder end mine egne. Bedøm selv ud fra det lille udpluk herunder. Og de går altså kun i 1. klasse – husk lige det!

Først dragen:

KatjaMieLauraNannaMille

Og så søløven, som faktisk var temmelig svær med sin pels og sin usynlige konturstreg i højlyset:

August   Kristine   Mikkel

Og se lige til sidst Saras øvelse med slagskyggerne:

Sara

Jeg har altid vidst at lærerens aktive deltagen i processen virkede fremmende på elevernes motivation og billedsproglige udvikling. Men normalt bruger jeg det ved at tegne sammen med eleverne. Dette var tegninger, jeg havde lavet hjemmefra, men motivationsfaktoren og inspirationen var mindst lige så markant fra elevernes side.

(Grunden til flere af dem er til AB, var fordi eleverne mente, at når jeg havde givet dem en tegning, så skulle de også give mig én, og det siger man jo ikke nej tak til).

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.