Blog

Ron Mueck’s fantastiske skulpturer

Du kender måske den livagtige kæmpedreng “Boy” fra ARoS.

image

Ron Mueck er kendt for sine superealistiske og fantastisk livagtige sculpturer, som leger med vores opfattelse af det virkelige og nærværende i forhold til det kunstige og distancerede. Han leger bevidst med størrelsesforhold og proportioner, og det giver en helt fantastisk oplevelse af skulpturerne, som jeg ikke har oplevet på samme måde fra andre kunstnere. Se fx også babypigen her:

BABY_byRonMueck

Skulpturen hedder “It’s a girl” og er fra 2006. Fantastisk tænkt og udført, tænker jeg! For det er da STORT, når sådan et lille barn kommer til verden.

Har du ikke set “Boy” endnu, så gør dig selv en tjeneste og stik forbi ARoS snart. Den er en del af den faste udstilling, men indtil den 30. maj kan du ligeledes fange Jacob Holdts “Tro, Håb og Kærlighed”, som jeg ligeledes kan anbefale 100%. To fluer med et smæk, det er da ikke helt ringe, vel?

Grunden til jeg kom til at tænke på Mueck’s Boy, var fordi jeg faldt over en video på YouTube, hvor man følger processen fra tanke til form i et tredje af hans meget kendte værker. Nemlig “Pregnant Woman” fra 2002:

Her kan man virkelig fornemme, hvordan godt håndværk og kunstnerisk proces smelter sammen til ét. Ja, jeg er star struck, når jeg ser sådan noget. Hvad med dig?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.