Blog

Klassiske eventyrprinsesser og japanske actiontegneseriefigurer

Da jeg gik i tredje klasse tegnede jeg efter billederne i mine eventyrbøger. Det var især hende her, der var yndlingsmotivet:

asketegn06 Modellen var den samme, hvadenten hun hed Askepot, Snehvide eller Tommelise. Ansigtets opbygning og kroppens proportioner lignede til forveksling hinanden. Jeg havde ikke nogen bog, der viste mig, hvordan jeg bedst kunne tegne hende, eller hvordan jeg nemmere kunne få hendes proportioner rigtige i forhold til den originale tegning. Derfor startede jeg med at bruge madpakkepapir, som jeg tegnede hende over på og efter mange timers øvelse, nærmede jeg mig langsomt målet i fri hånd. Hun var startskuddet til min tegnelyst og målet for mine ambitioner.

I dag tegner man ikke klassiske eventyrfigurer, men derimod japanske tegneseriefigurer. Manga betyder, frit oversat, ‘hurtig skitse’ eller ‘fri tegning’ og det er en superpopulær genre både at læse og at tegne efter i blandt danske børn og unge. Og det kommercielle marked har spottet populariteten og har produceret tegneskolebøger, hvor man kan lære at tegne Mangaer på den helt rigtige måde. Og jeg må sige, at de er altså ret geniale, de bøger. Pigerne i Tredjeklassen står i kø hver torsdag på biblioteket for at låne bøgerne med hjem og jeg er selv fuldstændig fanget af de tegnetekniske metoder de lærer børnene, mens de føler de blot leger og hygger sig. Især Taynikmabøgerne hitter, og denne bog vandt faktisk årets Orlapris på DR:

1501287

Man kan finde massevis af instruktionsvideoer på Youtube, hvor man kan lære at tegne Manga og bruge teknikkerne selv.

Jeg blev som sagt selv grebet af at tegne de flotte figurer, om end jeg ikke personligt selv er den store Mangafan, og i dag i klassens tid, måtte jeg simpelthen lige låne en af pigernes bøger og prøve mig selv af i Mangaens univers, hvilket endte med at blive på tavlen med et hvidt kridt:

IMG_0971 IMG_0972

Faktisk temmelig sjovt, og helt vidunderligt igen at tegne efter allerede tegnede figurer fra fortællingens univers.

Hvad med dig? Er du til Manga? Og havd var dit startskud? Dit mål for dine ambitioner ud i skaberiets kunst?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.