Blog

Kan man bygge sit eget hjem som dukkehus?

Ja, det kan man godt, og det er faktisk lige netop det Brinja har valgt at gøre i et fantastisk projekt, som hun fortæller om på sin blog.

Hun bygger en model af sit hjem i størrelsesforholdet 1:12. Alt i hendes eget hjem er sirligt konstrureret som miniaturemodel i mini-hjemmet og hun formår virkelig at få ALT med, helt ned til Politiken på kaffebordet, de muselmalede tallerkener på spisebordet, malerierne på væggen, den sorte lædersofa og meget meget mere. Jeg synes det er helt vildt fascinerende at se hendes billeder af huset, hvor hun sidestiller det store og det lille hjem. Se blot cyklen her:

img_5944skal img_6059skal

Og spisestuen med arbejdspladsen i baggrunden:

img_9247skal img_9251skal

(Billederne er lånt fra Brinjas blog, hvor du kan se meget mere af hendes projekt.)

Set fra et billedkunstmæssigt perspektiv er modellen særligt interessant, fordi den netop er en tro kopi af noget, der i virkeligheden eksisterer og allerede bliver brugt hver dag. Normalt, når man ser lignende arkitektoniske modeller, er de lavet før et byggeri og fungerer som skitse til det færdige projekt. Brinjas hus er hendes fortolkning af sit eget hjem. De ting hun vælger at gengive og måden hun gengiver dem på er selvfølgelig baseret på at ligne originalen så meget som muligt, men hvis du kigger nøje efter, så er det alligevel en subjektiv gengivelse man ser. Det er Brinjas 3D-tegninger af den rede, hun og hendes mand har bygget til sig selv og sin familie. Og jeg er personligt selv helt fuldstændig VILDT FASCINERET af idéen! Måske er det min indre dukkehuspige, der igen kigger frem fra sit mangeårige skjul? Der er bare noget helt fantastisk over at hun bruger så meget tid og så seriøst arbejde på noget, som ikke skal bruges til andet end hendes egen fornøjelse. Hun bruger det kreative frirum hun har skabt i huset som ren afstressning. Og det er jo lige netop dét, mange af os får ud af den skabende proces. Det er forunderligt, hvordan man slapper af, netop når man er i gang og skaber ting med sine hænder.

Desuden er det spændende at læse om, hvilke materialer hun bruger til at fremstille de forskellige møbler. Bunden af et vinglas, låget fra en parfumeflaske og andre genbrugsmaterialer bliver kreativt omtænkt og ombygget til småt dukkehusinteriør.

Hvor kunne det være et sjovt tværfagligt projekt med matematik at lade børnene bygge deres eget hjem i samme størrelsesforhold. Brinja bor for øvrigt her i Danmark i København og har egen forretning på Islands Brygge. Der er skrevet flere artikler om Brinjas projekt, som man kunne bruge som inspiration for eleverne, og måske kunne Brinja endda bookes til at komme selv og fortælle om sit skaberi og tankerne bag?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.