Blog

Gadekunst ind i skolegården

På Bopa Plads på Østerbro sidder Rie Saugmann og klipper i potteskår og murer dem fast på blomsterkummerne. Hun er ansat af Lokaludvalget efter hun selv på eget initiativ udsmykkede nogle blomsterkummer i sin gårdhave.

IMG_1004

Det var helt tilfældigt, at jeg faldt over Rie og hendes mosaikker i dag, og jeg blev vildt fascineret af tanken bag det.

IMG_1006

Det er jo nærmest genialt at udsmykke de grimme grå og triste betonrør med smukke potteskår fyldte med gamle historier, der nu danner nye billeder og fortællinger fra Ries hovede.

IMG_1007

Det er æstetisk, fantasifuldt og HOLDBART! Og det ville forskønne enhver skolegård, samtidig med at det ville være et fantastisk udsmykningsprojekt for en klasse eller en større gruppe elever på skolen.

IMG_1005

Jeg ved ikke med dig, men jeg er inspireret. Vi HAR blomsterkummerne på vores skole. Vi kan skaffe skårene. Og jeg kender en klasse, der vil være perfekte til dette. Undervisningsforløbet ligger lige bag panden på mig, og I hører mere her på bloggen, når jeg har fået de tilladelser jeg skal bruge.

Det minder mig lidt om det hegn i Greenwich Village, jeg har fortalt om før her på bloggen. Kan I huske det? Eller vægmalerierne i San Francisco. De er intet mindre end fantastiske! Når mange forskellige mennesker samler sammen og skaber en fælles historie til glæde for bybilledet, sker der altså et eller andet magisk.

Hvis du vil læse mere om Ries projekt, så fandt jeg denne artikel om hende på  nettet:

Bopaplads

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.