Blog

To lækre blogs om børn, undervisning, kultur og billeder

Det er ved at være slut på sommerferien. På mandag starter min mand på arbejde igen og jeg selv skal bruge den sidste uges “ferie” på den sidste planlægning til det kommende skoleår. Jeg skal ikke undervise i billedkunst i år, da jeg nu er tilbage i overbygningen. Jeg skal derimod undervise i dansk, samfundsfag, historie og engelsk, og jeg skal nok holde billederne for øje i disse fag også. Og så er der et helt indlæg på vej om, hvor gal og rasende jeg bliver over, at billedkunstfaget og billedskabende undervisning i det hele taget ikke er prioriteret efter 4. klasse. Heldigvis kører der forsøg med at gøre valgfag til eksamensfag, hvor billedkunst bl.a. er en del af den forsøgsordning. Dét skal I nok få meget mere at høre om i det kommende skoleår. Det lover jeg!

Men til jer, som sidder og planlægger næste års billedkunstundervisning, er der lige to gode links her:

Monica kommenterede på mit indlæg om Rie Saumann og hendes mosaikker, og jeg blev for første gang bekendt med hendes egen hjemmeside og blog. Og nu har jeg så brugt den sidste time på at sidde og være fuldstændig opslugt af indlæg om Visual Thinking Strategies, som er en metode hun arbejder med i et kunstformidlerforløb i USA med fokus på børn, kunst og kommunikation. Monica er ligesom jeg uddannet dansk- og billedkunstlærer og hendes blog er fyldt med tanker om billedkunstundervisning, undervisning generelt, idéer til billedkunstundervisningen og personlige tanker om børn og kultur.

Klik på billedet af Monicas side herunder og lad dig selv opsluge af hendes interessante univers:

Monica

Monica gav mig ligeledes et andet lækkert link, som jeg synes jeg vil give videre her på bloggen. Skolestuen er en blog lavet af Eva Strandberg, som også er lærer. Hun har lavet en side med gode undervisningsidéer i flere fag, men ønsker du at koncentrere dig om billedkunst, så klikker du bare på faget under ETIKETTER i menuen til højre. For at komme til Evas side klik på billedet herunder:

Skolestuen

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.