Blog

Willumsens Bjergbestigerske

Den skabende proces kommer i mange former, farver og størrelser. Se bare her en collage fra min dag i dag.

Blot et udpluk af forstudierne til Bjergbestigersken og det færdige resultat. Det er altid den del, der fascinerer mig mest på kunstudstillingerne – processen. Hvordan er kunsteren nået dertil, hvor dét, han eller hun har skabt pludseligt er transhistorisk, bryder sociale og geografiske rammer og er 3.000.000kr. værd?

2010-01-26 Willumsens

Og ja, originalen er fantastisk også. Tryllebindende og fascinerende. Dog undrer det mig, at han selv har valgt at sætte den tunge mørke ramme på billedet, når billedet netop handler om frigørelsen af kvinden. Måske er det fordi det er hans egen kone, Edith, der er på billedet, og hun godt måtte fortælle andre kvinder, at de skulle frigøre sig, så længe hun selv blev inden for rammen – som hun for øvrigt selv havde udskåret. Hvor ironisk er DET lige?

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.