Blog

Må jeg låne din seng og sørge i?

Hvad ville du svare, hvis en vildt fremmed mand skrev til dig og spurgte om det? Og hvad ville en bunke tilfældige mennesker kunne vise dig om deres nabolag, hvis du gad spørge dem en dag?

IMG_1271

Hvordan ville andre tolke det brev du fik af din kæreste, hvor han slog op med dig? Læser de det samme, som du gjorde, i hans ord?

sophie-calle

Sophie Calle har prøvet at finde svarene i bl.a. installationen “Take Care of Yourself” og hun gør det simpelthen så smukt og rent. Det er ren gengivelse af de faktiske ting, der skete. Hun udelader (næsten) sin egen fortolkning og lader derimod sine personer fortælle historierne. Kun med sine overskrifter, får hun fortalt lidt om, hvad hun selv tænker. Ord med betydninger sat sammen med billeder. Det bliver næsten ikke bedre i min bog.

Hun udstiller lige nu på Louisiana indtil den 24. oktober. Det samme gør Anselm Kiefer, som jeg desværre ikke nåede ind omkring på mit besøg. Jeg så den flygtigt på vejen ud, og jeg fandt det virkelig vanskeligt at gå forbi de enorme malerier, som havde en dysterhed over sig, jeg ikke længe har set. Og alligevel, så trak den udstilling ikke i mig, på samme måde som Calles gjorde. Måske er det kombinationen af ord og billeder, der bare taler direkte til mig. Eller måske er det fordi jeg har en forkærlighed for det konceptuelle, der bygger på virkelighedens menneskefortællinger.

Efter anmeldelserne at dømme er de begge seværdige og måske også et meget godt modspil/medspil til hinanden i de nordsjællandske lokaler.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.