Blog

Jack O’lanterns

Den 31. oktober er det Halloween, og selv om vi ikke rigtig fejrer det her i Danmark, så er specielt græskarlanternerne en af mine yndlingstraditioner ved denne højtid.

Pumpkin

Jeg laver et par stykker hvert år sammen med min nu 2½ årige søn og i år endte de med at se sådan her ud:

IMG_5056

Den til venstre er faktisk skåret ud efter hans tegninger med den sorte sprittusch på græskaret.  Munden er dog min. Den til højre er inspireret af en venindes græskar fra sidste år.

Og de behøver ikke være helt så traditionelle i deres udtryk. Prøv bare at se her, hvad jeg fandt ved en hurtig søgning på nettet:

boylan1

ghouls pirate

trick-or-treat

jack-o-lantern1

jack-o-lantern11

johnny1_1  pumpkin200602 scarecrow

Græskar fåes i alle mulige størrelser og prisklasser i i denne tid i Danmark. Jeg fandt de billigste og flotteste i Fakta, hvor jeg gav 20 kr. pr. stk. Det er overkommeligt, synes jeg, selv på et kommunalt budget. Jeg så dem også et sted til 69 kr. og nej, de var ikke flottere eller større end Faktas. Så det kan altså godt betale sig at kigge sig lidt omkring. Eleverne kan sagtens være to om et græskar, for det er ret hårdt at rense og bagefter skære i. Men resultatet er flot, især hvis de lader kreativiteten styre lidt. Vis dem evt. først, hvilke muligheder der er udover det raditionelle ansigt med hugtænder, og lad dem tegne deres motiv op med sort tusch i skitser og på græskaret inden de skærer. Den sorte tusch kan vaskes af med en våd klud bagefter.

Forløbet kunne evt. kombineres med et forløb i grafik, måske om uhygge, hvor de netop skal øve sig i at tegne (scroll ned til afsnittet om at tegne med hvidt kridt og viskelæder) og skære det lyse fra, hvilket jo er modsat den normale tankegang, når man tegner med blyant eller kul.

Det er en anden og sjov højtidspræget måde at arbejde med den udhuggede skulptur, som kan bruges både på mellemtrinnet og i udskolingen.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.