Blog

Graphic Recording

Enough with it…giv mig nu nogen børn!

Noter kan komme i mange forskellige former og systemer. Jeg nyder at benytte mig af Graphic recording, eller med mere danske termer: billednoter.

Jeg er i disse dage på introkursus for nye lærere i den kommune, jeg skal undervise i. Der er 27 lærere på kurset, og jeg vil skyde på, at 23 af dem er helt nyuddannede. Jeg føler mig pludselig meget erfaren, meget vidende og MEGET voksen (læs: gammel). Kurset er, som sådan nogle kurser skal være, fyldt med pædagogiske bolscheord og luftige definitioner af dem. Det er egentlig interessant nok, men jeg må indrømme, at der er ikke meget nyt under solen for mig. Jeg er færdig med al den snak OM børn, nu vil jeg gerne snart snakke MED nogle børn, tak! På mandag går det løs. Så skal jeg endelig møde mine kommende 7. klasses elever, og jeg kan næsten ikke vente.

I mellemtiden, har jeg så en kærkommen lejlighed til at øve mig på at visuelisere mine noter, som jeg lærte af en kær kollega engang i tidernes morgen for 347 år siden, da jeg selv var en forholdvis ung, naiv og uerfaren lærer. Sjovt nok, husker jeg bedre indholdet af denne form for noter, når jeg kigger på dem 3 år senere, end jeg gør af noter baseret på ord alene.

Ps. som bevis på, at jeg virkelig ER gammel, så måtte jeg i dag kapitulere og gå ind i Bog & Idé og købe nyt indlæg for 2009-2010 til min Filofaxkalender. Og det på trods af den fineste elektroniske udgave i min nye iPhone. Der er bare et eller andet med kalendere og papir og overblik. Behøver jeg at sige, at min kalender ofte ligner en tilsvarende udgave af ovenstående noter? Taktil og visuel – me in a nut shell.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.