Blog

Christian Lemmerz “Genfærd” på ARoS

Lemmerz møder Mueck. Jeg synes det giver helt vildt meget mening!

IMG_1639

For dem, der stadig skulle være i tvivl om, hvorvidt Christian Lemmerz kunne andet end at provokere med sin kunst. For dem beviser “Genfærd”, at han i den grad kan sit håndværk også, samtidig med at han heldigvis stadig piller ved vores provokationsnerver og væmmelseskanaler. Den ene smukke og groteske marmorfigur efter den anden står enkelt og smukt oplyst i det ellers mørke rum på ARoS. Det er den perfekte lyssætning til denne udstilling. Højtideligheden dirrer i luften lige ved siden af afskyen og selvleden.

Opdateret for nylig2

Selv Mother Theresas mørke side bliver belyst:

IMG_1634

Et spil Mikado, anyone?

IMG_1636

Ikke så mange flere ord. Gå ind og se den. Man føler sig klogere på livet og på døden bagefter. Jeg gjorde i hvert tilfælde.

Lemmerz marmorskulpturer er et lækkert eksempel på den udhuggede skulptur. I skolen har vi ikke marmorblokke til fri afbenyttelse i undervisningen, men vi har gips og mælkekartoner, og det vil jeg fortælle om i et undervisningforløb med udgangspunkt i “Genfærd” i det næste indlæg her på bloggen. Stay tuned. jeg skal lige skaffe noget gips, så du kan se, hvad jeg mener.

Analytics Plugin created by Jake Ruston's Wordpress Plugins - Powered by Ray Ban Sunglasses and VLC Download.